Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Απορρίφθηκε το αίτημα Ερντογάν για επανακαταμέτρηση ψήφων σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αίτημα του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για επανακαταμέτρηση ψήφων σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης απορρίφθηκε από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας (YSK). Ωστόσο, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) δεσμεύθηκε να αμφισβητήσει την απόφαση.

Τη Δευτέρα (8/4), ο Ερντογάν κατήγγειλε το «οργανωμένο έγκλημα» που διαπράχθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τις δημοτικές εκλογές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εκλογές στην πόλη καθώς φαίνεται ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει κερδίσει με μικρή διαφορά.

Ο εκπρόσωπος του AKP στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, Ρετζέπ Οζέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτή συμφώνησε να πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση σε 51 κάλπες σε 21 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Ο αντιπρόεδρος του AKP, Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, επεσήμανε ότι το κόμμα του θα αμφισβητήσει την απόφαση της YSK να απορρίψει την επανακαταμέτρηση.

«Είναι αδιανόητο ότι ελήφθη μια τέτοια απόφαση την ώρα που υπάρχουν τόσες παρατυπίες. Θα απευθυνθούμε για μια ακόμη φορά στη YSK», τόνισε ο Γιαβούζ στο Twitter.

Το AKP έχει επίσης ζητήσει την ακύρωση των εκλογών στην περιφέρεια Μπουγιούκτσεκμετσέ, όμως η YSK δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το θέμα, επεσήμανε ο Οζέλ. Η επανακαταμέτρηση συνεχίζεται σε άλλες περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ