Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ένας ύμνος κατά των διακρίσεων λόγω ηλικίας – Η Τζέιν Φόντα στο εξώφυλλο τεύχους της Vogue για τις γυναίκες άνω των 50 (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η βρετανική Vogue και η L’Oreal παίρνουν θέση εναντίον των διακρίσεων λόγω ηλικίας.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Έντουαρντ Ένινφουλ, κοινοποίησε στο Instagram το εξώφυλλο του νέου τεύχους με θέματα κατά των διακρίσεων με βάση την ηλικία.

«Γιορτάζοντας το αγέραστο στυλ και την ομορφιά η @JaneFonda πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του ειδικού τεύχους The Non Issue – που αφορά το όραμα που μοιράζονται @BritishVogue και @LorealSkin, η ηλικία δεν πρέπει πλέον να αποτελεί θέμα», έγραψε στην ανάρτησή του.

New Picture 4

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του The Fashion Spot, για τη διαφορετικότητα στην οποία καταγράφηκαν όλες οι εμφανίσεις μοντέλων στις επιδείξεις μόδας για τις συλλογές Φθινόπωρο 2019 στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι, η ηλικιακή πολυμορφία των γυναικών άνω των 50 ετών στην πασαρέλα μειώθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους. Η βρετανική Vogue επέστησε την προσοχή σε αυτή την έλλειψη συμμετοχής γυναικών διαφορετικών ηλικιών με ένα teaser για το θέμα στην ιστοσελίδα της.

Το 2019, οι γυναίκες άνω των 50 ετών ξεχώρισαν λόγω της απουσίας τους στους τομείς της ομορφιάς και της μόδας, καθώς και στο ευρύτερο τοπίο των ΜΜΕ, αναφέρει η έκθεση. «Η διάκριση λόγω ηλικίας σίγουρα εξακολουθεί να υπάρχει, τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα, κάνοντας πολλές γυναίκες να αισθάνονται αποκλεισμένες και αόρατες» αναφέρεται.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ahead of The Non-Issue Issue, hitting newsstands this Friday, we’re celebrating the age-defying women that have graced the pages of @britishvogue since I became editor-in-chief #AgeIsNoIssue ??❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) στις

Ο Ένινφουλ, ο οποίος δεν έκρυψε την επιθυμία του για μία μόδα χωρίς αποκλεισμούς λέει ότι «η προώθηση της διαφορετικότητας στη Vogue δεν αφορά μόνο την εθνικότητα ή το φύλο ενός ατόμου. Πρόκειται για πολυμορφία σε όλο το εύρος. Βλέποντας εκπληκτικές διαφορετικές γυναίκες άνω των 50 ετών σε αυτή την ειδική έκδοση αποδεικνύεται ότι η ηλικία ενός ατόμου θα είναι πάντα ένας παράγοντας που κεντρίζει το ενδιαφέρον και εμπνέει και όχι ένας απλός αριθμός».

Η Τζέιν Φόντα συμφωνεί: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι μεγάλης ηλικίας γυναίκες είναι η ταχύτερα αυξανόμενη πληθυσμιακή ομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την αξία μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ