Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Νέες τουρκικές απειλές – «Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση στο Αιγαίο», τόνισε ο Ακάρ (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε νέες απειλές προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας σε στρατιωτική εκδήλωση ότι η χώρα του θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση στο Αιγαίο.

«Κανένας να μη σηκωθεί να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας στην προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας που απορρέει από τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες και την ιστορία. Σε αυτό το θέμα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας και κανένας να μην αμφιβάλει ότι δεν θα κάνουμε -παρά την καλή μας πρόθεση- ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιό μας ή ότι δεν θα απαντήσουμε», τόνισε σύμφωνα με το OPEN TV.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να είναι υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο και να διενεργεί επαφές με τους γείτονές της, ωστόσο είναι και έτοιμη να δώσει και την απαραίτητη απάντηση σε περίπτωση πρόκλησης.

«Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα οι επαφές μας. Και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στις επιτροπές. Ελπίζουμε και επιθυμούμε σε αυτές τις συνομιλίες να επιδείξουμε προσπάθεια επίλυσης όλων των προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο και μέθοδο και μακάρι να τα λύσουμε. Αυτή είναι η επιθυμία μας. Αλλά κανένας να μην συμπεριφερθεί εγωιστικά ή οπορτουνιστικά απέναντι στην καλή μας πρόθεση, στην προσπάθειά μας για ειρήνη και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων μας. Κανείς να μην τρέχει πίσω από προβοκάτσιες ή προκλήσεις. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε κίνηση γίνει, εμείς δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση. Για την ειρήνη και για τις σχέσεις καλής γειτονίας είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουν όλοι αυτό το στοιχείο. Εμείς δίνουμε σημασία και αναμένουμε όλες οι πλευρές να δώσουν σημασία σε αυτό το θέμα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ