Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Και τρίτος απόγονος του Μουσολίνι υποψήφιος στις ευρωεκλογές – Με το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Είμαι υπερήφανη για την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο των “Αδελφιών της Ιταλίας” (Fratelli d’ Italia)», τόνισε η επικεφαλής του κόμματος
  • Σε συνέντευξή του στην «The Times», δήλωσε πως συμμερίζεται τις απόψεις του Fdi για την «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία της χώρας και της οικογένειας»

Υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» κατεβαίνει και τρίτος απόγονος του φασίστα ηγέτη, Μπενίτο Μουσολίνι, όπως ανακοίνωσε το κόμμα.

Η επικεφαλής του κόμματος, Τζόρτζια Μελόνι, τόνισε πως «είμαι υπερήφανη για την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο των “Αδελφιών της Ιταλίας” (Fratelli d’ Italia)», παρουσιάζοντας τον δισέγγονο του Βιτόριο Μουσολίνι, πρωτότοκου γιού του Ντούτσε, Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι.

Οι Μελόνι και Μουσολίνι εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αρχηγού του Fdi και το οποίο έχει γυριστεί στο προάστιο Eur, μπροστά από το «Τετράγωνο Κολοσσέο», ένα από τα φαραωνικά κατασκευάσματα στο γνωστό αρχιτεκτονικό ύφος του φασισμού, που είχαν κατασκευασθεί από το καθεστώς του «Ντούτσε».

Στο βίντεο, η Μελόνι τονίζει ότι «είναι ένας πατριώτης, ακόμη μία σημαντική προσωπικότητα στο ψηφοδέλτιό μας», με τον απόγονο του Μουσολίνι να σημειώνει: «Υπηρέτησα την Ιταλία επί πολλά έτη και θα συνεχίσω να το κάνω και στην Ευρώπη». Ο 51 ετών απόγονος του Ντούτσε ήταν αξιωματικός του ναυτικού και κατόπιν διοικητής της μεγάλης μεταλλουργικής εταιρείας Finnmeccanica.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη βρετανική «The Times», ο Μουσολίνι δήλωσε πως συμμερίζεται τις απόψεις του Fdi για την «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία της χώρας και της οικογένειας». Μάλιστα είχε κάνει την εμφάνισή του από κοινού με τη Μελόνι στο πρόσφατο Συνέδριο για την Οικογένεια στη Βερόνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – La Repubblica – Il Fatto Quotidiano – today.it)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ