Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Σάλος στη Βρετανία – Έρευνα για τους στρατιώτες που πυροβολούν στόχο με το πρόσωπο του Κόρμπιν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλος είναι ο σάλος που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με ένα βίντεο στο οποίο δείχνει στρατιώτες να εξασκούνται πυροβολώντας στόχο με το πρόσωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν, του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος.

Πρόκειται για βίντεο από βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας να ανακοινώνει ότι ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.

Εκπρόσωπος του στρατού σχολίασε: «Γνωρίζουμε ότι ένα βίντεο κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν συνάδει με τα υψηλά πρότυπα που έχει ο Στρατός». «Έχει ξεκινήσει έρευνα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Το βίντεο αυτό, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, δείχνει τέσσερις στρατιώτες που φορούν στολή εργασίας και μπορντό μπερέ να πυροβολούν εναντίον στόχων περίπου δέκα μέτρα μακριά τους πάνω στον ένα από τους οποίους ήταν τοποθετημένη μια αφίσα του Κόρμπιν.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Press Association, το οποίο διευκρινίζει ότι οι στρατιώτες ανήκουν στο 3ο τάγμα αλεξιπτωτιστών.

Στον χώρο όπου μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο γίνεται η εκπαίδευση των στρατιωτών που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία προσωπικοτήτων και συχνά τα πορτρέτα τους χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Skynews.

«Αν το βίντεο είναι αυθεντικό, είναι απαράδεκτο», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τομπίας Έλγουντ.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ανησυχητική και απαράδεκτη», σχολίασε εκπρόσωπος των Εργατικών. «Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας να ερευνήσει και να αντιδράσει στο συμβάν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ