Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο Ιμάμογλου ζητά από το Εκλογικό Συμβούλιο να τον ανακηρύξει εκλεγμένο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ανακήρυξή του ως εκλεγμένου δήμαρχου της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο ο υποψήφιος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για τη δημαρχία της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου. Και όλα αυτά μετά τις προσφυγές που κατέθεσε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής που δείχνουν ότι αυτός κερδίζει με μικρή διαφορά τον αντίπαλό του.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση που πήρε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο σήμερα για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 εκλογικές περιφέρειες της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου σημείωσε ότι μολονότι μπορεί να έγιναν κάποια ήσσονος σημασίας λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

Να σημειωθεί ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε έναν πολύ σκληρό προεκλογικό αγώνα τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών της Κυριακής για να κερδίσει το κόμμα του σε αυτές, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν αμφίρροπη μάχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου υποψήφιός του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ