Σάββατο 1 Απριλίου 2023

H Iταλία αναζητά τον δικό της 007

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Toν δικό της Mποντ αναζητά η Ιταλία, καθώς τη Δευτέρα 1 Απριλίου,  το υπουργικό συμβούλιο δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την στρατολόγηση  μυστικών πρακτόρων.

Ωστόσο μη φανταστεί κάποιος πως η δουλειά του μυστικού πράκτορα έιναι όπως στις ταινίες, οπότε μάλλον δε θα περιλαμβάνει εξωτικά ταξίδια και μοιραίες υπάρξεις.

Αντίθετα, η θέση είναι κυρίως για την αντιμετώπιση απειλών από το… Διαδίκτυο και κύρια χαρακτηριστικά που ζητούνται δεν είναι το χαμόγελο που σκοτώνει αλλά…  «η νομιμοφροσύνη, η εμπιστευτικότητα και ο πατριωτισμός».

Έως τις 10 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ιστότοπο, συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία και αποδεικνύοντας «την προσήλωσή τους στην προστασία των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό, επιστημονικό και βιομηχανικό τομέα».

Οι διάδοχοι του 007 (ή του Q όπως φαίνεται), οφείλουν να έχουν «εξειδικευμένη κατάρτιση κι εκπαίδευση σε ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η οικονομία, τα νομικά, οι διεθνείς σχέσεις».

Απαιτούνται ακόμα «τεχνικές γνώσεις, αυξημένη γνώση γλωσσών, ικανότητες ανάλυσης, εμπειρία σε, ή και σε, ξένους οργανισμούς και τομείς. Επίσης αποδεδειγμένες ικανότητες σε διάφορους τομείς της κυβερνοασφάλειας, όπως η έρευνα, η παρακολούθηση, η ανάλυση και η αποτροπή των απειλών».

Τα βιογραφικά των υποψηφίων θα τεθούν υπό λεπτομερή ανάλυση και επιλογή, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα εξετασθεί ο επαγγελματισμός, η εμπιστευτικότητα και το ασφαλές προφίλ τους.

Βέβαια ο ανοικτός διαγωνισμός δεν αποτελεί το μόνο τρόπο για τη στρατολόγηση στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς ανοικτός παραμένει ακόμη ο δίαυλος μίας εθελούσιας συμμετοχής ενδιαφερομένων στον ιστότοπο «συνεργάσου μαζί μας» (lavora con noi), ενώ όπως και στο παρελθόν ενεργό είναι το «scouting».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ