Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Mία δασκάλα νηπιαγωγείου δεν άντεξε και δηλητηρίασε όλη την τάξη της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονο αποτροπιασμό δημιουργεί η είδηση πως ένας δάσκαλος νηπιαγωγείου στην Κίνα δηλητηρίασε και τους 23 μαθητές της, με αποτέλεσμα τα άτυχα παιδιά να χρειαστούν νοσηλεία.

Η κατηγορούμενη δάσκαλα, που ονομάζεται Ουάνγκ, έριξε νιτρικό νάτριο, ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του κρέατος αλλά είναι τοξικό όταν καταναλωθεί μόνο του, στο πρωινό των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας, όπως ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου. Μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους. Οι λόγοι που την οδήγησαν σε κάτι τέτοιο δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Μπορεί η δηλητηρίαση να έγινε στις  27 Μαρτίου στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν, αλλά ακόμα και τώρα, πέντε ημέρες τουλάχιστον πέντε παιδιά παραμένουν σε νοσηλεία, ένα από αυτά σοβαρά.

Ένας γονέας δήλωσε στο Νέα Κίνα ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, με αφορμή τόσο αυτό το περιστατικό όσο και αρκετά άλλα διατροφικά σκάνδαλα, η κινεζική κυβέρνηση εξέδωσε μια οδηγία που αναγκάζει τους διευθυντές να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές τους. Ταυτόχρονα τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας.

Τον Μάρτιο 36 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν αφού κατανάλωσαν «μουχλιασμένη τροφή» σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα. Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο Διαδίκτυο προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ