Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού είναι γεγονός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

΄Ένας ιστορικός γάμος έλαβε χώρα τη Δευτέρα 1 Απριλίου μεταξύ δύο γυναικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας. Ήταν ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στο συγκεκριμένο σώμα, όχι όμως και ο πρώτος γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου γενικά.

Οι ίδιες οι αξιωματικοί, η πλωτάρχης Ρόζα Μαρία Μογκαβέρο και η υποπλοιάρχος Λορέλα Τσίπρο ανήρτησαν μια φωτογραφία τους από την τελετή, όπου γράφουν : «Αγαπιούνται και επικύρωσαν το όνειρό τους». Η τελετή έγινε στη βάση της Λα Σπέτσια, όπου σταθμεύουν. Η ίδια η φωτογραφία έγινε viral στην Ιταλία, μια χώρα που βλέπει στην κυβέρνηση της να συμμετέχει η ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά.

«Πίστεψαν την αγάπη τους φορώντας την επίσημη στολή, σαν να ήταν κάτι αυτονόητο, απλό, φυσιολογικό. Και ήταν πράγματι, διότι όταν γιορτάζεις τον έρωτά σου, με φίλους και συγγενείς, όλα γίνονται φυσιολογικά», τονίζει στη δημοσίευση που πρόσθεσε ο Μάρκο Φούρφαρο, εθνικός συντονιστής της οργάνωσης Futura και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd).

Για την ένωση των δύο αξιωματικών δημοσίευσε ανακοίνωση και η υπουργός Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα: «Θέλω να διαβιβάσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου στη Λορέλα και τη Ρόζι. Πραγματικά χάρηκα βλέποντας τις φωτογραφίες από την πιο όμορφη ημέρα σας, με τις δύο οικογένειές σας μαζί και την χαρά στα βλέμματά σας. Η Λορέλα και η Ρόζι είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα της πολιτισμικής εξέλιξης στις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα μας», έγραψε η υπουργός στον λογαριασμό της στο Facebook

Την ίδια στιγμή που γιορταζόταν η ένωσή τους, έκλεινε τις εργασίες του στη Βερόνα το συνέδριο για την Οικογένεια, στο οποίο έκανε και την εμφάνισή του και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας, υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ