Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Νεκρή φάλαινα στη Σαρδηνία – Βρέθηκαν 22 κιλά πλαστικού στο στομάχι της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια φάλαινα φυσητήρας μήκους 8 μέτρων, βρέθηκε νεκρή από τις ιταλικές Aρχές στις ακτές της Σαρδηνίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές η φάλαινα ήταν έγκυος και στο στομάχι της βρέθηκαν πλαστικά συνολικού βάρους 22 κιλών.

Σύμφωνα με την Telegraph το τεράστιο θηλαστικό ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στις βραχώδεις ακτογραμμές της ιδιωτικής παραλίας Cala Romantica της Σαρδηνίας. Οι αρχές μετέφεραν τη φάλαινα με ένα φορτηγό σε εργαστήριο στην ιταλική ενδοχώρα.

Όταν οι κτηνίατροι και οι επιστήμονες άνοιξαν τη φάλαινα, ανακάλυψαν όχι μόνο ότι ήταν έγκυος, αλλά πιθανότατα το έμβρυο δεν μπορούσε να τραφεί λόγω της τεράστιας ποσότητας πλαστικού που υπήρχε στο στομάχι της μητέρας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 22 κιλά πλαστικού, από δίχτυα ψαράδων και μαύρες σακούλες σκουπιδιών μέχρι και μία συσκευασία απορρυπαντικού με την ετικέτα ακόμα ευανάγνωστη.

plastika

«Ήταν δραματικό το να βρούμε το έμβρυο, αισθανόμασταν ήδη άσχημα σε αυτό το σημείο. Όταν όμως ανοίξαμε το στομάχι της και είδαμε όλο το πλαστικό γίναμε ξανά μάρτυρες της θλιβερής κατάστασης», δήλωσε θαλάσσιος βιολόγος που ήταν παρών στη διαδικασία. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν τοξικολογικές έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου.

333

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ