Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Νέο τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος της Μέρκελ – Μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακόμη ένα πρόβλημα παρουσίασε κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίας, αφήνοντας ετκός από την πρώτη – ανεπίσημη – συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπό γερμανική προεδρία τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης, το αεροσκάφος «Κόνραντ Αντενάουερ», τύπου Α340, παρουσίασε πρόβλημα στον έναν τροχό, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αεροδρομίου, να μην μπορεί να κινηθεί μόνο του προς τη θέση στάθμευσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέμεινε έτσι για περισσότερο από μία ώρα σε σημείο από όπου δεν ήταν εφικτή η αποβίβαση, με αποτέλεσμα ο κ. Μάας να φθάσει με καθυστέρηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Το αεροπλάνο επισκευάστηκε στην Νέα Υόρκη και επέστρεψε νωρίτερα σήμερα με τον κ. Μάας στο Βερολίνο.

Το ίδιο αεροσκάφος, τον περασμένο Νοέμβριο, και ενώ πετούσε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ προς Μπουένος Άιρες, είχε επιστρέψει στη βάση του, στην Κολωνία, λόγω προβλήματος στο σύστημα του ασυρμάτου.

Τότε η καγκελάριος είχε μεταβεί στην Αργεντινή με εμπορική πτήση των ισπανικών αερογραμμών και το κυβερνητικό αεροσκάφος είχε παραμείνει για γενικό έλεγχο και επισκευή στην βάση της Lufthansa, στο Αμβούργο μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ