Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ηχηρό μήνυμα Στόλτενμπεργκ: Το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα ηχηρό μήνυμα έστειλε την Πέμπτη ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι το Πρωτόκολλο Προσχώρησης για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία θα υπογραφεί πολύ σύντομα και από τα 29 κράτη μέλη.

Ειδικότερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την προσδοκία ότι τα 29 μέλη θα υπογράψουν το Πρωτόκολλο και όταν πραγματοποιηθεί η εν λόγω ενέργεια τα Σκόπια θα συμμετάσχουν στις δύο επερχόμενες συναντήσεις του ΝΑΤΟ.

«Μόλις και τα 29 κράτη μέλη επικυρώσουν το Πρωτόκολλο, θα καλωσορίσουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ένταξη της χώρας στη Συμμαχία, σύμφωνα με τον πρώτο άνθρωπο του ΝΑΤΟ, θα συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και σε ολόκληρη την Ευρώπη», σημείωσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στην ελληνική Βουλή το Πρωτόκολλο Ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όπως αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων.

Το πρωτόκολλο αναμένεται να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία με συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια, ενώ πιθανότατα θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ