Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Φανατικοί μουσουλμάνοι καλούν σε συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία – Θέλουν να ανοίξει ως τζαμί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το αίτημα να λειτουργήσει ως… τζαμί το μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, φανατικοί μουσουλμάνοι καλούν σε  συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία την προσεχή Παρασκευή.

Η επιλογή μάλιστα της συγκεκριμένης μέρας για να διεξαχθεί η συγκέντρωση μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς την 1η Φεβρουαρίου συμπληρώνονται ακριβώς 84 χρόνια μετά από την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Οπως αναφέρει το sigmalive.com, ομάδα φανατικών μουσουλμάνων απευθύνει νέα έκκληση με αφίσες και βίντεο που διοχετεύει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να συγκεντρωθεί κόσμος έξω από την Αγία Σοφία, μετά την προσευχή της Παρασκευής, στις 14.00 το μεσημέρι. Εκεί, σύμφωνα με το κάλεσμα, θα φωνάξουν ‘να σπάσουν οι αλυσίδες’ και θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να μετατρέψει το ιστορικό μνημείο σε τέμενος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι οι μουσουλμάνοι καλούνται να έρθουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουμε μετά την προσευχή της Παρασκευής της 1ης Φεβρουαρίου 2019 για να φωνάξουν «Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες».

«Όπως γνωρίζετε, την 1η Φεβρουαρίου 1935 το τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε μουσείο Αγίας Σοφίας. Θα βρεθούμε στην πλατεία 1η Φεβρουαρίου και πάλι για να ζητήσουμε η Αγία Σοφία να επιστρέψει στην αρχική της ταυτότητα. Θα παρακαλέσουμε μαζί με τον Αλλάχ. Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να φύγει από πάνω μας αυτή η κατάρα», δηλώνει ένας από τους διοργανωτές.

Πηγή: sigmalive.com

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ