Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα Γκουαϊδό σε Τσίπρα να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα – «Ανησυχητική η στάση της Ελλάδας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλεσμα στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έρθει άμεσα στη Βενεζουέλα για να «διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν υπό τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο» απήθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος στις 23 Ιανουαρίου αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας, μια κίνηση που οι ΗΠΑ και πολλές άλλες δυτικές χώρες έσπευσαν να επικροτήσουν και να αναγνωρίσουν.

«Καλώ τον έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται...» και συνεχίζει προσθέτοντας πως τον καλεί  να επισκεφθούν μαζί νοσοκομεία, σχολεία και φαρμακεία ή να ζήσει μία εβδομάδα με τους μισθούς της χώρας, ώστε να διαπιστώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όπως ανέφερε, η φτώχεια στη χώρα ξεπερνά το 83%, ενώ ο κατώτατος μισθός ανέρχεται μόλις στα 3 αμερικανικά δολάρια το μήνα. «Αυτό δεν είναι απλά φτώχεια, είναι μιζέρια», σχολίασε.

Αναφορικά με την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει τον Νικολάς Μαδούρο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της, ο κ. Γκουαϊδό αποστέλλει μήνυμα στην Ελλάδα να συνταχθεί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την έως στιγμής στάση της Αθήνας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό παράλληλα παραδέχεται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθεί, ή να δεχθεί επίθεση, αλλά όπως τόνισε, «αυτό δεν μας εμποδίζει να εκπληρώσουμε το έργο μας».

Απαντώντας δε στις κατηγορίες ότι το κίνημα του οποίου ηγείται κατευθύνεται και χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ ο Βενεζουελανός πολιτικός σχολιάζει ότι «αυτή είναι μια θλιβερή ρητορική ενός καθεστώτος που έχει μείνει χωρίς επιχειρήματα». «Εμείς εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε στη Βενεζουέλα. Από την εποχή που ήμασταν νέοι, φοιτητές στο πανεπιστήμιο. Πάντα έγινε με τις δικές μας προσπάθειες, με πολλές θυσίες, όπως συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι σήμερα» επισημαίνει, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλέσει «σφετεριστή της εξουσίας» τον νυν εκλεγμένο πρόεδρο Νικολά Μαδούρο.

(skai.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ