Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Μαζική εισροή τουριστών στην Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η «βιομηχανία» αισθητικών επεμβάσεων και δη όσων συμβάλλουν στη βελτίωση  της εικόνας τους εξελίσσεται σε παράγοντα αύξησης του αριθμού των τουριστών στην Τουρκία.

H Τουρκία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στις εμφυτεύσεις μαλλιών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών της χώρας, Σουχάν Αιχάν. Ο ίδιος επισήμανε ότι, η χώρα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από τον Περσικό Κόλπο, τη Μέση Ανατολή και χώρες της ανατολικής Ευρώπης που θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών.

Η κατηγορία της εμφύτευσης μαλλιών γνωρίζει τέτοια άνθηση, που μόνο στην Κωνσταντινούπολη οι κλινικές που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες ανέρχονται σε 400.

Οι προσιτές τιμές και τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα των επεμβάσεων είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, είπε ο κ. Αϊχάν.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι, η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε τρίτο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως στην κατηγορία των επεμβάσεων υγείας, εάν – όπως είπε – αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το ιατρικό της δυναμικό.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών, το 2016, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν εμφύτευση μαλλιών. Τα έσοδα απ΄αυτές τις επεμβάσεις καταγράφουν ανοδική τάση. Από το 2014 μέχρι το 2016 κατέγραψαν άνοδο 64% παγκοσμίως και ανήλθαν σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια (από 2,5 δισ. δολάρια το 2014).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ