Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

«Δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα με την Ελλάδα στο Αιγαίο», τονίζει η τουρκική Ακτοφυλακή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για άλλη μια φορά η Τουρκία προκαλεί θέτοντας θέμα σχετικά με τα σύνορα στο Αιγαίο… «Δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα με την Ελλάδα στο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική Ακτοφυλακή επαναδιατυπώνοντας τις διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τη συγκεκριμένη θέση διατύπωσε στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού σχεδίου που παρουσίασε για την περίοδο 2019-2023.  Υπό αυτήν την έννοια, η επίμαχη τουρκική θέση φανερώνει και τις πειρατικές διαθέσεις με τις οποίες πρόκειται να πορευθούν οι γείτονες στο Αιγαίο το προσεχές διάστημα.

Παρόμοιες αξιώσεις εκφράζουν και μέσα από το αφήγημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» («Mavi Vatan») που επιμένει να ανακινεί με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος, Χουλούσι Ακάρ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο σχετικό σχέδιο με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας για το διάστημα 2019-2023: «Η τοποθέτηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής στη στεριά βρίσκεται εντός των συνόρων ενώ το πεδίο ευθύνης της στις θάλασσες δεν περιορίζεται από σύνορα. Ειδικότερα, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα που έχουν καθορισθεί με συμφωνίες, για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα στην θάλασσα».

aktofylaki

aktofylaki1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ