Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Επίθεση ληστών με μαχαίρια σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες, ένας σοβαρά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ληστές εισέβαλαν μέσα σε εκκλησία στη Βιέννη με μαχαίρια στα χέρια
  • Έδεσαν και φίμωσαν μοναχούς, κάποιοι όμως που πρόβαλαν αντίσταση βρέθηκαν μαχαιρωμένοι και η κατάσταση του ενός κρίνεται σοβαρή
  • Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκκλησία ενός μοναστηριού σε συνοικία της Βιέννης, με συνέπεια πέντε μοναχοί να τραυματιστούν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Περίπου στις 13:30, τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας) δύο δράστες επιτέθηκαν στους μοναχούς, τους έδεσαν και τους κράτησαν για περίπου τρεις ώρες ομήρους εντός του ναού, πριν διαφύγουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι πέντε, ωστόσο, που προέβαλαν αντίσταση και βρέθηκαν μαχαιρωμένοι.

Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17.

«Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε η αστυνομία, που έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επιχείρηση.

Οι δράστες αφαίρεσαν μετρητά και όσα αντικείμενα αξίας βρήκαν μπροστά τους, ενώ άρπαξαν και κοσμήματα από τα θύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πλέον οι δράστες αναζητούνται.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βιέννη ανέφερε πως ο λόγος της επίθεσης ήταν η ληστεία.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή Strebersdorf και κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα είχε διάρκεια η επιχείρηση.

 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ