Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ρατσιστικές επιθέσεις σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ – «Πακιστανοί, δεν πρέπει να είστε εδώ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τρεις επιθέσεις μέσα σε λίγες μόνο ημέρες στο ελληνικό κατάστημα
  • Τα αδέρφια Κωνσταντινίδη, ιδιοκτήτες του καταστήματος, μιλούν για τα περιστατικά βίας
  • «Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση»

Τρεις ρατσιστικές επιθέσεις δέχτηκε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, σύμφωνα με καταγγελίες των ιδιοκτητών του.

Όπως ανήρτησαν οι ίδιοι στο Facebook, το All Greek Street Food UK μπήκε στο στόχαστρο επίθεσης ρατσιστών την περασμένη βδομάδα. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του η πρώτη επίθεση έγινε από έναν περαστικό άνδρα ο οποίος έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού.

Δύο ημέρες αργότερα ένα ζευγάρι, περνούσε έξω από το μαγαζί. Ο άνδρας… ούρησε στην πόρτα του εστιατορίου. Όταν οι ιδιοκτήτες του είπαν γιατί το κάνει αυτό, ο άνδρας απομακρύνθηκε αλλά επέστρεψε με ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν με βρισιές αλλά και σωματικά και τραυμάτισαν δύο υπαλλήλους – ο ένας μάλιστα έπαθε ζημιά στον ώμο.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην τοπική αστυνομία, αλλά οι ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου δεν έχασαν το κέφι και το χαμόγελό τους.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, ένας από τους ιδιοκτήτες, μίλησε στον ΑΝΤ1, αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες από τα περιστατικά: «Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, “δεν πρέπει να είστε εδώ” και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε “Πακιστανό”. Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας».

Τα αδέρφια Κωνσταντινίδη, Γρηγόρης και Λαυρέντης, μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ξέσπασε στη χώρα μας η οικονομική κρίση. Από το 2011 διατηρούν το συγκεκριμένο εστιατόριο μαζί με τα ξαδέλφια τους. «Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» πρόσθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ