Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Συγκλονιστικός μουσικός έπαιζε κιθάρα ενώ του αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας μουσικός της τζαζ από τη Νότια Αφρική, ο Μούσα Μαντσίνι, έχει παίξει μουσική σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μια από όλες τις εμφανίσεις του ξεχωρίζει: το «ρεσιτάλ» που έδωσε όσο οι χειρουργοί πραγματοποιούσαν επέμβαση στον εγκέφαλό του.

Πριν διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, ο Μαντσίνι έπαιζε πολλά μουσικά όργανα και δίδασκε στο πανεπιστήμιο. Οι γιατροί φρόντισαν ώστε να μην επηρεαστεί η ικανότητά του από την επέμβαση. Στο βίντεο, φαίνεται να παίζει την κιθάρα του ξαπλωμένος μέσα στο χειρουργείο, περιστοιχιζόμενος από γιατρούς στη διάρκεια της εξάωρης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση ενός όγκου στον εγκέφαλο.

Αυτό επέτρεψε στους γιατρούς στην πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής να παρατηρήσουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου του χρησιμοποιούσε ο Μαντσίνι παίζοντας μουσική και να τις διαφυλάξουν αλλά και να αποκαταστήσουν μερικώς την κίνηση των δακτύλων του, που είχε πληγεί εξαιτίας του όγκου.

«Ένιωσα πολύ περίεργα και άβολα», είπε ο Μαντσίνι στο Reuters μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. «Το να βρίσκεσαι μεταξύ γενικής αναισθησίας αλλά και ξύπνιος και να ακούς τους ήχους από το φλόγιστρο μέσα στον εγκέφαλό σου…είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς».

«Ήταν μια επιτυχία δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν η παράλυση. Δεν είμαι παράλυτος και εξακολουθώ να έχω τον έλεγχο των άκρων μου και επομένως η διάθεσή μου είναι καλή και αναρρώνω καλά», είπε ο Μαντσίνι. Πρόσθεσε ότι μετά την πλήρη ανάρρωση θα επιστρέψει στην καλλιτεχνική σκηνή. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ