Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Τυφλή 17χρονη πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν και τον «έλουσε» στα κοπλιμέντα – «Είστε πολύ όμορφος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε πραγματικότητα το όνειρο μίας 17χρονης συμπατριώτισσάς του να του πάρει συνέντευξη.

Η Ρεγκίνα Παρπίεβα, που έχασε την όρασή της στην ηλικία των οκτώ ετών από οπτική νευρομυελίτιδα, «ανέκρινε» τον ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε συμπατριώτες του και ξένους δημοσιογράφους.

Μέλος της πρωτοβουλίας «Dream With Me», όπου εθελοντές φροντίζουν για την υλοποίηση των ονείρων παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, η Ρεγκίνα προετοιμάστηκε από την αρχισυντάκτρια, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, του Russia Today για τη συνέντευξη με τον Πούτιν.

Όταν κάθισε απέναντί του, τον ρώτησε αν ονειρευόταν να φθάσει στο ύπατο αξίωμα της χώρας, ή μήπως π.χ. ονειρευόταν να γίνει αστροναύτης. «Ειλικρινά, ουδέποτε ονειρεύτηκα να γίνω πρόεδρος, ούτε είχα τέτοια πρόθεση. Έγινε κατά τύχη», της απάντησε, τονίζοντας ότι οι πρώτες μέρες του στο Κρεμλίνο «δεν ήταν εύκολες, ήταν δύσκολα εκείνα τα χρόνια για τη χώρα, παλεύαμε να επιβιώσουμε. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση για την οικονομία και την ασφάλεια».

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι οι καλύτερες ημέρες της χρονιάς που φεύγει ήταν οι προεδρικές εκλογές και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Ρωσία, ενώ απαντώντας στην ερώτηση τι δώρο θα ήθελε να λάβει για το νέο έτος απάντησε: «Να έχω έναν σοβαρό λόγο να περιμένω ότι θα κάνουμε κι άλλα βήματα για την περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στη χώρα μας».

Μετά το τέλος της συνέντευξης, η 17χρονη ζήτησε από τον Πούτιν να τον αγγίξει με τα δάκτυλά της. «Είστε πολύ όμορφος», του είπε και εκείνος κολακευμένος, την ευχαρίστησε φιλώντας της το χέρι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ