Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Μια «άστεγη» Muppet βρήκε τη θέση της στο «Sesame Street» – Αυτή είναι η 7χρονη Lily

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημεία των καιρών: το δημοφιλές αμερικανικό σόου για τα παιδιά «Sesame Street» υποδέχθηκε μια νέα κάτοικο. Την 7χρονη Lily, μια άστεγη, ροζ κούκλα.

Το νέο μέλος, η Lily, μπαίνει στην παρέα του κίτρινου Big Bird και του δίδυμου Bert και Ernie για να προσφέρει την ελπίδα στα παιδιά παγκοσμίως, που δεν έχουν μόνιμη στέγη, σημειώνει το Sesame Workshop, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πίσω από το «Sesame Street».

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 30

Το 2011, η Lily έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο σόου, που έχει τιμηθεί με βραβείο Έμμυ. Εκείνη την εποχή, η οικογένειά της είχε να αντιμετωπίσει την πείνα.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά, που είναι άστεγα, συχνά εγκλωβίζονται σε έναν καταστροφικό κύκλο: έλλειψη οικονομικής στέγασης, φτώχεια, ενδοοικογενειακή βία», εξηγεί η Σέρι Ουέστιν του Sesame Workshop.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε στο να σπάσει αυτός ο κύκλος με το να δώσουμε παρηγοριά στα παιδιά, να τα ενθαρρύνουμε και να τους προσφέρουμε ελπίδα για το μέλλον».

Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τους νέους άστεγους, παγκοσμίως, τουλάχιστον 150 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 2% του πληθυσμού, είναι άστεγοι, σύμφωνα με το UN-Habitat.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 29

Η Lily και η οικογένειά της θα μείνουν με φίλους στο «Sesame Street», αφού εκείνη έχασε το σπίτι της και η δοκιμασία που θα ζήσει, στοχεύει στο να βοηθήσει τους ειδικούς να προσφέρουν στήριξη στα άστεγα παιδιά.

Η εμφάνισή της στο παιδικό σόου πυροδότησε μια διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους θαυμαστές του «Sesame Street» να προειδοποιούν ότι ο Oscar, μια πράσινη κούκλα, που ζει σε έναν κάδο απορριμμάτων, σιχαίνεται τα ουράνια τόξα και τη σοκολάτα, αγνοήθηκε ως ένας πρωτοποριακό άστεγος αστέρας του σόου που μετρά ήδη 49 χρόνια προβολής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Φωτογραφίες – βίντεο: sesamestreet.org

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ