Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Mετεκλογική περιοδεία ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε μετεκλογική περιοδεία προκειμένου να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους που τον ψήφισαν.

Ο Τραμπ άσκησε κριτική στην παγκοσμιοποίηση υποσχόμενος την επιστροφή βιομηχανικών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και διαβεβαιώνοντας την ασφάλιση των αμερικανικών συνόρων από ύποπτους μετανάστες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας σε ένα στάδιο που ήταν γεμάτο κατά τα τρία τέταρτα στο Σινσινάτι του Οχάιο, ο Τραμπ επιτέθηκε κατά των εξοργιστικά ανήθικων ΜΜΕ στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό μήνυμα του, που του εξασφάλισε την προεδρική εκλογή του. «Δεν υπάρχει παγκόσμιος εθνικός ύμνος, δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα, δεν υπάρχει πιστοποιητικό παγκόσμιας ιθαγένειας. Υποσχόμαστε την αφοσίωσή μας σε μία σημαία κι αυτή η σημαία είναι η αμερικανική σημαία», τόνισε ο ίδιος.

«Από εδώ και στο εξής, θα είναι πρώτα η Αμερική. Εντάξει;» δήλωσε ο ίδιος δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης διεθνών εμπορικών συμφωνιών συμπεριλαμβανομένης και της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Παράλληλα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του απόστρατου στρατηγού των πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς, αναφερόμενος σε αυτόν με το στρατιωτικό παρατσούκλι του “Mad Dog Mattis” για τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο κάμπους του πανεπιστημίου (Ohio State University) στο Κολόμπους, πριν μερικές ημέρες από έναν Σομαλό μετανάστη, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι απειλές αυτού του τύπου κατά των Αμερικανικών «προκλήθηκαν από τα προσφυγικά προγράμματα που προώθησαν οι ηλίθιοι πολιτικοί». Προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των ΗΠΑ από το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων, ο Τραμπ τόνισε ότι θα αναστείλει τη δυνατότητα μετανάστευσης ξένων πολιτών στις ΗΠΑ «από περιοχές όπου δε μπορεί να γίνει με ασφάλεια η προβλεπόμενη διαδικασία», συμπεριλαμβανομένων και μερικών χωρών της Μέσης Ανατολής.

«Οι άνθρωποι έρχονται εδώ από ορισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι, από πού έρχονται, δε γνωρίζουμε τι σκέφτονται και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό, άμεσα κι αποτελεσματικά», ξεκαθάρισε ο Τραμπ.

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε εξαγγείλει ότι θα απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ όλων των μουσουλμάνων, προκαλώντας την αντίδραση ηγετικών κύκλων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και των Δημοκρατικών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, νωρίτερα χθες, ο ίδιος έγραψε: «Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομερή επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο δημόσιο πανεπιστήμιο του Οχάιο, από έναν Σομαλό πρόσφυγα, ο οποίος δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα μας».

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων κατηγόρησε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την «τραγική κατάσταση στο Οχάιο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ