Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ: Με «συνέπειες» απειλεί ο Τραμπ εταιρείες που μετακινούν θέσεις στο εξωτερικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε σήμερα Πέμπτη τις εταιρείες οι οποίες εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ και παράγουν προϊόντα ή διαθέτουν υπηρεσίες σε εργοστάσια ή εγκαταστάσεις στο εξωτερικό θα αντιμετωπίζουν «συνέπειες».

Οι επιχειρήσεις οι οποίες μεταφέρουν θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό «δεν θα συνεχίσουν να το πράττουν χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Τελείωσε. Δεν πρόκειται να γίνει», διεμήνυσε ο Τραμπ σε μια επίσκεψή του σε ένα εργοστάσιο στην Ιντιάνα, όπου αυτοπροβλήθηκε ως ο σωτήρας 1.000 και πλέον θέσεων εργασίας που επρόκειτο να μεταφερθούν στο Μεξικό.

Το εργοστάσιο ανήκει στην κατασκευάστρια κλιματιστικών Carrier Corp. κι εδρεύει στην Ιντιανάπολις.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι οι «συνέπειες» στις οποίες αναφέρθηκε, ωστόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας απείλησε επανειλημμένα ότι θα επιβάλει εισαγωγικούς δασμούς ύψους 35% σε αγαθά που παράγονται από αμερικανικές επιχειρήσεις αλλά σε εργοστάσια στο εξωτερικό.

Η Κάριερ, η οποία είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο του Τραμπ, συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να διατηρήσει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο αυτό και στα κεντρικά της γραφεία, αλλά συνεχίζει να σχεδιάζει τη μετακίνηση άλλων 1.000 θέσεων εργασίας στο Μεξικό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ