Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«Σε υψηλή ετοιμότητα» ρωσικά πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Κριμαίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν λάβει θέσεις ανοιχτά της Κριμαίας, σύμφωνα με πληροφορίες, με σκοπό να προσφέρουν αεράμυνα καθώς το Κίεβο προέβη σε ασκήσεις εκτόξευσης πυραύλων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 16 πετυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους αέρος, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

«Έχουμε λάβει τις πρώτες αναφορές για τις πετυχημένες εκτοξεύσεις που διενεργήσαμε σήμερα το πρωί», δήλωσε ο πρόεδρος Ποροσένκο από το Κίεβο. «Οι τελευταίες ασκήσεις αφορούσαν μάχες και αερομεταφορές».

Από την ουκρανική πλευρά επίσης τονίζεται ότι δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τη Ρωσία, εξηγώντας ότι οι πύραυλοι θα φτάσουν στα 30 χλμ. από τον εναέριο χώρο της Κριμαία. Οι στρατιωτικές αρχές επισημαίνουν επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της Κριμαίας από τις ασκήσεις αυτές.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Ωστόσο, το ρωσικό υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις ασκήσεις της Ουκρανίας.

Ρωσικά πολεμικά σκάφη από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας έχουν λάβει θέσεις στα δυτικά της κριμαϊκής χερσονήσου με σκοπό να παρέχουν αεροπορική ασφάλεια στην ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με πηγή του υπ. Άμυνας που μίλησε στο RIA Novosti.

«Τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν λάβει θέσεις στη δυτική ακτή της Κριμαίας, για τις ουκρανικές πυραυλικές ασκήσεις, που είναι προγραμματισμένες για την 1η και τη 2η μέρα του Δεκεμβρίου. Τα πλοία είναι σε υψηλή επιφυλακή», δήλωσε η ίδια πηγή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ