Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Το Charlie Hebdo στέλνει τη Μέρκελ… συνεργείο για να “βγάλει” κι άλλη 4ετία (εικόνες)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επισκευή από τους έμπειρους -αλλά και διεφθαρμένους(;)- μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας της, της Volkswagen, χρειάζεται επειγόντως η Άνγκελα Μέρκελ αν θέλει να κερδίσει μια ακόμη θητεία στη γερμανική καγκελαρία.

Με αυτό το καθ’ όλα προβοκατόρικο εξώφυλλο κάνει την είσοδό του στη γερμανική αγορά το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα στη χώρα.

Το περιοδικό σχολιάζει και ισχυρίζεται ότι η πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη από σκάνδαλο εξαπάτησης σχετικά με τη διαρροή ρύπων, πίσω από το οποίο κρύβεται η καγκελάριος της Γερμανίας, δείχνοντάς την σε έναν υδραυλικό ανυψωτήρα. “Με μία νέα εξάτμιση, θα βγάλει άλλα τέσσερα χρόνια“, ήταν η λεζάντα.

charlie

Οι σκιτσογράφοι όμως δεν μένουν εκεί, αφού παραθέτουν και δεύτερο σκίτσο της ισχυρής γυναίκας της Γερμανίας, τοποθετώντας την όχι πάνω σε βάθρο -όπως κάνουν οι περισσότεροι- αλλά σε μία λεκάνη τουαλέτας, όπου διαβάζει το γνωστό έντυπο που έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο «Charlie Hebdo σε χαλαρώνει».

charlie2

Η αρχική 16σέλιδη έκδοση με τιράζ 200.000 αντίτυπα περιλαμβάνει κι ένα ρεπορτάζ του σκιτσογράφου και εκδότη Λωράν Σουρισώ γνωστού με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Riss, στο οποίο φιλοτεχνεί τα πορτρέτα ανθρώπων που συνάντησε και τις σκέψεις για το θέμα της εθνικής ταυτότητας, το κύμα προσφύγων που κατέκλυσε τη Γερμανία κι άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ