Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ηχητικό ντοκουμέντου από το μοιραίο αεροσκάφος – «Βοήθεια, βοηθήστε να φτάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο ακούγονται οι εκκλήσεις του πιλότου για βοήθεια της μοιραίας πτήσης της LAMIA.

Ο πιλότος προειδοποιεί τον Πύργο Ελέγχου πως τα καύσιμα είχαν εξαντληθεί και ζητά επανειλημμένα να καθαριστεί ο διάδρομος προσγείωσης.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται να λέει ο βολιβιανός κυβερνήτης Μιγκέλ Κουιρόγκα. «Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία». Ωστόσο, δόθηκε πρώτα άδεια προσγείωσης σε ένα άλλο αεροσκάφος της Viva Colombia, που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=I3JT8mtQZQw

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η υπάλληλος από τον Πύργο Ελέγχου να λέει στον πιλότο πως υπάρχει ελεύθερος διάδρομος για να προσγειωθεί αλλά ο Μιγκέλ Κουιρόγκα επέμενε και ζητούσε να “αδειάσει” ο διάδρομος, ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει το αεροδρόμιο.

Η υπάλληλος του Πύργου Ελέγχου στη συνέχεια αναφέρει πως έχει χαθεί το σήμα στο ραντάρ και ζητά από τον πιλότο να την ενημερώσει για την πορεία του αεροσκάφους. «Σε τι ύψος είστε τώρα; Θέση;» ήταν οι τελευταίες ερωτήσεις της γυναίκας προς τον πιλότο.

Η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ καθώς το αεροπλάνο είχε συντριβεί παρασύροντας στον θάνατο 71 ανθρώπους μεταξύ αυτών σχεδόν όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε.

Τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο επιβεβαίωσε ο συγκυβερνήτης αεροσκάφους της εταιρείας Avianca που πετούσε σε κοντινή απόσταση.

«Βοήθεια, βοήθεια… Βοηθήστε μας να φτάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης… Βοήθεια, βοήθεια», περιέγραψε ο Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκούι, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ