Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Δέσμευση του δημάρχου του Λος Άντζελες να προστατεύσει τους μετανάστες από τον Τραμπ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι δήλωσε ότι η πόλη θα δεχθεί και θα προστατεύσει τους μετανάστες από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι 60.000 εξ αυτών θα λάβουν σύντομα άδεια παραμονής.

«Το Λος Άντζελες είναι μια πόλη ανοικτή στους μετανάστες, όπου θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι», δήλωσε ο Γκαρσέτι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μεξικό στο περιθώριο της συνόδου των δημάρχων του C40.

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν εξαιτίας των προτάσεων του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, κυρίως οι μετανάστες, που αναρωτιούνται αν οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να χωριστούν, αν θα προστατεύσουμε τα παιδιά», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Γκαρσέτι ανακοίνωσε ότι «60.000 κάτοικοι της πόλης του θα λάβουν άδεια παραμονής» και ότι η αστυνομία δεν θα κυνηγά τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ, που αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, είχε χαρακτηρίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τους Μεξικανούς μετανάστες βιαστές και διακινητές ναρκωτικών και είχε δεσμευθεί να κατασκευάσει τοίχο στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ