Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

«Αφήστε τους αμάχους να φύγουν», ζήτησε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στο Χαλέπι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του ανατολικού Χαλεπιού ζήτησε σήμερα τη δημιουργία ενός «ασφαλούς διαδρόμου», ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι που βρίσκονται στην πόλη, η οποία πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τον συριακό στρατό.

«Αφήστε τους αμάχους να βγουν, προστατεύστε τους αμάχους, δημιουργείστε έναν ασφαλή διάδρομο ώστε να μπορέσουν να φύγουν», δήλωσε ο Μπρίτα Χάγκι Χάσαν έπειτα από μια συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Μαρ Ερό.

Στο μεταξύ οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπιού εντείνονται σήμερα, πλήττοντας περιοχές της παλιάς πόλης, αν και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν σημειώσει νέες νίκες, δήλωσε ένα μέλος της οργάνωσης Τζάμπχα Σαμίγια.

Από την πλευρά της μια πηγή του συριακού στρατού επεσήμανε ότι η επιχείρηση του στρατού στο Χαλέπι καθυστερεί εξαιτίας των «αποπειρών των τρομοκρατών να κρυφτούν μεταξύ των αμάχων».

Εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του πυροβολικού του συραικού στρατού στο ανατολικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, δεκάδες ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν από τα συνεχιζόμενα πυρά εναντίον της συνοικίας Τζεμπ αλ Κομπέ.

Τουλάχιστον οκτώ από τους νεκρούς ήταν κάτοικοι γειτονικών συνοικιών που είχαν πάει στην Τζεμπ αλ Κομπέ για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Τα Λευκά Κράνη, η μονάδα διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, δημοσίευσε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά την επίθεση, στις οποίες φαίνονται πτώματα και ανθρώπινα υπολείμματα στους δρόμους εν μέσω κατεστραμμένων κτιρίων.

Σχεδόν 300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 15 Νοεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ