Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Κιλιτσντάρογλου καλεί Γιλντιρίμ να πάρει πίσω 18 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μία άνευ προηγουμένου εθνικιστική διαμάχη, ώστε να αποδειχθεί ποιος είναι πιο “πατριώτης” από τον άλλο, έχουν επιδοθεί τον τελευταίο καιρό κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία, με νέο επεισόδιο να γράφεται από τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης του κεμαλικού CHP σε συνεδρίαση του κόμματος, υποστήριξε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα 18 μικρών νησιών στο Αιγαίο έχουν δοθεί στην Ελλάδα. “Η ελληνική σημαία κυματίζει σε 18 νησιά. Τα νησιά αυτά ανήκουν σε μας, αλλά υπάρχει η δική τους σημαία πάνω, γιατί η Ελλάδα τα κατέλαβε και η ρητορική τους είναι η γλώσσα του εθνικισμού“, υποστήριξε ο Κιλιτσντάρογλου.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική αναφορά, καθώς ο τούρκος πολιτικός κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει δράση: “Λένε στη Λωζάνη: Χάσαμε 18 νησιά. Και εγώ ρωτάω τον Μπιναλί Γλιντιρίμ. Θα τα πάρει πίσω αυτά τα 18 νησιά; Είστε εθνικιστής, δεν είστε;”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ