Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Την επιμονή Μέρκελ – Σόιμπλε στη σκληρή λιτότητα επικρίνει ο Γκάμπριελ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Μερικές φορές θα πρέπει να θέτει κανείς το ερώτημα εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών”, τονίζει ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ομιλία του στο Βερολίνο, όπως γράφει το Spiegel.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και η καγκελάριος Μέρκελ επιμένουν να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά ο Γκάμπριελ γυρίζει την πλάτη σε αυτή την πολιτική, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Ο πρόεδρος του SPD τάχθηκε στην ομιλία του κατά της αυστηρής πολιτικής λιτότητας προκειμένου να τηρηθούν συγκεκριμένοι στόχοι ελλειμμάτων στην Ευρώπη και επομένως κατά της πολιτικής την οποία υποστηρίζουν επί χρόνια οι χριστιανοδημοκράτες Μέρκελ και Σόιμπλε.

“Δεν υποστηρίζω το απεριόριστο δημόσιο χρέος”, είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε: Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται υπόψη και οι μεταρρυθμίσεις κατά την αξιολόγηση των ελλειμμάτων. Η ασφυκτική πολιτική της λιτότητας σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθά τις αντίστοιχες χώρες.
Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ζητούν συνεχώς δημοσιονομική πειθαρχία και υπάρχει αντίσταση κυρίως στην νότια Ευρώπη, συμπληρώνει ο γερμανός πολιτικός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ