Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Συμφωνία United Technologies Corp – Τραμπ για τη διατήρηση 1.000 θέσεων εργασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της κοινοπραξίας United Technologies Corp, του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ και του Μάικ Πενς εκλεγμένου αντιπροέδρου, σύμφωνα με την οποία η εταιρία παραγωγής συσσωρευτών, Carrier Corp θα διατηρήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, στην βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στην Ιντιανάπολις.

Η διατήρηση του αριθμού αυτού των θέσεων εργασίας εντός των ΗΠΑ, δηλώνει ότι η εταιρία μείωσε σχεδόν κατά 50%, τις θέσεις εργασίας που αρχικά σχεδίαζε να μεταφέρει στο Μεξικό.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την Carrier το βράδυ της Τρίτης, με ανάρτησή της στο Twitter και χαρακτηρίζεται ως μία νίκη για τον Τραμπ, ο οποίος προεκλογικά υποστήριξε τη διατήρηση θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ είχε ασκήσει κριτική στην αναφερόμενη εταιρία για τα σχέδια της να μεταφέρει θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

«Θα μεταβώ στην Ιντιάνα την Πέμπτη, όπου θα κάνω μία σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την Carrier A.C., και την παραμονή της στην Ιντιανάπολις. Μεγάλη συμφωνία για τους εργαζόμενους», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ