Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Φίλια πυρά Γκάμπριελ σε Σόιμπλε για τη δημοσιονομική πολιτική της Ε.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τριγμοί εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, παρατηρούνται ανάμεσα στους δύο εταίρους, με αφορμή την προσήλωση σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κόντρα στο “δόγμα” του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί στενής προσήλωσης στη δημοσιονομική πειθαρχία, ο αντικαγκελάριος της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε σήμερα ότι η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην Ε.Ε. μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά.

«Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, ησσόνων εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιτρέψει κάποια ευελιξία στο δημοσιονομικό έλλειμμα για ορισμένα κράτη μέλη με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας ως μέσο για να τονωθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, μια πολιτική στην οποία αντιτίθεται ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει απορρίψει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ