Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Στην Πλατεία της Επανάστασης η Κούβα τιμά τον ηγέτη της (εικόνες – video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιλιάδες Κουβανοί συγκεντρώνονται στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, για τη διάρκειας μιας εβδομάδας τελετή στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της επανάστασης του 1959 και ηγέτη της Κούβας, για 50 χρόνια.  Η έναρξη της τελετής δόθηκε χτες Δευτέρα με 21 κανονιοβολισμούς από το φρούριο που δεσπόζει στον κόλπο της Αβάνας. Οι τελετές, που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, θα κορυφωθούν με την κηδεία του κομαντάντε, την Κυριακή, ενώ το “παρών” θα δώσουν και αρκετοί αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσγειώθηκε στην Αβάνα το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). 

Οι αρχές αναμένουν ότι χιλιάδες άνθρωποι θα κατακλύσουν την Πλατεία της Επανάστασης, μια έκταση 72.000 τετραγωνικών μέτρων που συχνά αντηχούσε από τη βροντερή φωνή του Φιντέλ Κάστρο, στις πολύωρες ομιλίες που συνήθιζε να εκφωνεί. Σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν πολλοί, η τεφροδόχος που περιέχει τη στάχτη του πρώην προέδρου, δεν εκτίθεται για προσκύνημα.

Μετά τη διήμερη τελετή στην πρωτεύουσα, η τέφρα του Κάστρο θα μεταφερθεί στο Σαντιάγο ντε Κούβα, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε την επανάσταση, το 1959. Η πομπή θα διασχίσει τις 13 από τις 15 επαρχίες της χώρας και εκτιμάται ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα κινητοποιηθούν για να αποχαιρετίσουν τον ηγέτη τους.

Cubans gather at Havana's Plaza of the Revolution to bid farewell to Fidel Cubans gather at Havana's Plaza of the Revolution to bid farewell to Fidel Cubans gather at Havana's Plaza of the Revolution to bid farewell to Fidel Cubans gather at Havana's Plaza of the Revolution to bid farewell to Fidel Cubans gather at Havana's Plaza of the Revolution to bid farewell to Fidel Cubans gather at Havana's Plaza of the Revolution to bid farewell to Fidel

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ