Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Η Μέρκελ διέκοψε ομιλία της και αγκάλιασε προσφυγόπουλο που την ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη χθες Δευτέρα με δύο διαμετρικά αντίθετες αντιδράσεις με επίκεντρο την μεταναστευτική της πολιτική: από τη μία δέχθηκε ένα μεγάλο ευχαριστώ από ένα αγοράκι από το Αφγανιστάν που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και από την άλλη την προτροπή ενός στελέχους του κόμματος της να παραιτηθεί.

Σε ένα περιφερειακό συνέδριο του κόμματος των Χριστανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, ο Ούρλιχ Σάουερ, στέλεχος του κόμματος κάλεσε την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης να παραιτηθεί.

«Με την πραγματικά απαράμιλλη μεταναστευτική πολιτική «αφήστε τους να περάσουν» μας επιβαρύνατε με κάτι από το οποίο δεν θα απαλλαγούμε σύντομα», τόνισε ο Σάουερ.

«Παραιτηθείτε τώρα προτού η ζημιά που προκαλέσατε έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις».

Λίγα λεπτά αργότερα ένας υποστηρικτής του CDU, που βοηθά τους πρόσφυγες, σύστησε στους παρευρισκομένους ένα αγόρι από το Αφγανιστάν, τον Εντρίς, τον οποίο ο πατέρας του σήκωσε στα χέρια του ώστε να μπορεί να δει την Άγγελα Μέρκελ.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κυρία Μέρκελ» είπε ο Εντρίς, μιλώντας γερμανικά. «Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος» πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=kW_EVj2YSmE

Η Γερμανίδα καγκελάριος επαίνεσε το παιδί διότι «έμαθε ήδη πολλά γερμανικά» και τον προέτρεψε να συνεχίσει την εξάσκηση.

Όταν ο Εντρίς είπε ότι θα ήθελε να σφίξει το χέρι της καγκελαρίου, εκείνη πήγε προς το μέρος του. Κατόπιν ο Εντρίς σκούπισε τα δάκρυά του καθώς αντήλλασσε χειραψία με την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ