Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ιαπωνία: Έκλεισε το αμφιλεγόμενο παγοδρόμιο με τα 5.000 ψάρια στον πάγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε χιλιάδες θαλάσσια πλάσματα «κατέψυξαν» σε παγοδρόμιο στην Ιαπωνία, ώστε να μπορούν να τα βλέπουν κάτω από τα πόδια τους οι επισκέπτες καθώς κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα. Ωστόσο οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του παγοδρομίου οδήγησαν τελικά στο κλείσιμό του.

Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το Space World, ανέβασε μάλιστα φωτογραφίες από το παγοδρόμιο με τα σχόλια «π… π… πνίγομαι!» και «ασ… ασ… ασφυκτυώ».

161128125613-02-fish-frozen-japan-space-world-exlarge-169

Ωστόσο πολύ γρήγορα το concept κρίθηκε καταστροφικό καθώς πολλοί το χαρακτήρισαν ανήθικο.

«Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι αυτό το πάρκο» πριν την υλοποιήσουμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Κόζι Σιμπάτα διευκρινίζοντας ότι «τα άτυχα ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν αγοράστηκαν.

Το Space World, που χαρακτηρίζεται θεματικό πάρκο για ό,τι έχει σχέση με το διάστημα από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, εγκαινίασε το Freezing Port με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή.

japan-ice-skating-rink_650x400_61480313442

Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου.

«Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα αλλά μετά τις επικρίσεις, αποφασίσαμε να το σταματήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο Τοσίμι Τακέντα, εκφράζοντας λύπη για την τροπή που έλαβε το θέμα αυτό.

Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα. «Την είχαμε σχεδιάσει πριν από τη θύελλα των αντιδράσεων», τόνισε ο ίδιος.

450x-1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ