Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Μαρόκο: Εκπομπή έδωσε συμβουλές μακιγιάζ σε κακοποιημένες γυναίκες (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια εξοργιστική παρουσίαση τρόπων μακιγιαρίσματος σημαδιών που έχουν προέλθει από κακοποίηση παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή του μαροκινού καναλιού 2M, ανήμερα, μάλιστα, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών.

«Μετά τον ξυλοδαρμό αυτό το σημείο είναι ακόμη ευαίσθητο, οπότε μην το πιέσετε», αναφέρει η γυναίκα που κάνει την επίδειξη και συμπληρώνει: «Είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να αναφέρουμε καθόλου, όμως, δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα».

Η παρουσιάστρια Lilia Mouline, παρουσίασε τις συμβουλές της χρησιμοποιώντας μια γυναίκα με ψεύτικες μελανιές.

«Μετά από αυτό, παίρνουμε το πορτοκαλί χρώμα. Θα το εφαρμόσουμε στο σημείο που είναι λίγο μπλέ. Το βάζουμε εδώ, στη γωνία του ματιού που είναι το σημείο που αποκτά το πιο σκούρο χρώμα. Χρησιμοποιήστε βάση με κίτρινο χρώμα μέσα. Αν χρησιμοποιήσετε λευκό, τότε τα κόκκινα σημάδια από τις μπουνιές θα φαίνονται», συνεχίζει η Mouline.

Η εκπομπή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, υποχρεώνοντας το κανάλι να ζητήσει συγγνώμη δύο φορές, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής «ήταν εντελώς ακατάλληλο, δεδομένου του πόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα είναι».

Η παρουσιάστρια έκλεισε την επίδειξη με την εξής φράση: «Ελπίζω να δώσαμε λύσεις σε γυναίκες που χρειάζονται συμβουλές. Σας δώσαμε συμβουλές ομορφιάς για να μπορείτε να συνεχίσετε τις ζωές σας, να πάτε στη δουλειά και να κάνετε ό,τι χρειάζεται. Ευχαριστώ και σας εύχομαι καλύτερες μέρες». 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ