Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πιλότοι της Lufthansa

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ένωση των Γερμανών πιλότων VC ανακοίνωσε ότι θα απεργήσει ξανά στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, καθώς μια νέα προσπάθεια επίλυσης των μισθολογικών αιτημάτων της απέτυχε μετά από μια τετραήμερη απεργία.

«Δυστυχώς, οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες που έλαβαν χώρα σήμερα (Κυριακή) με ελάχιστη προειδοποίηση απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα», είπε το μέλος της ένωσης Γιόεργκ Χαντβεργκ σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν υπάρχει συζητήσιμη πρόταση από την Lufthansa σχετικά με την αμοιβή των πιλότων, το οποίο σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου χρειάζεται να συνεχιστούν».

Οι απεργίες θα επηρεάσουν την μεν Τρίτη (29/11) τις εγχώριες πτήσεις, τη δε Τετάρτη (30/11) τις πτήσεις του εξωτερικού.

Η Lufthansa, η οποία εκδήλωσε την απογοήτευσή της από την απόφαση της ένωσης, είπε ότι θα ανακοινώσει ένα ειδικό πρόγραμμα πτήσεων έως τις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα. (Έως τώρα, δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία καμία απεργία για σήμερα.)

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 2.800 πτήσεις μέσα στις τέσσερις μέρες των κινητοποιήσεων οι οποίες επηρέασαν πάνω από 350.000 επιβάτες.

Είναι η 14η κινητοποίηση στην μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ πιλότων και εταιρείας από το 2014.

Η πρόταση της Lufthansa στους πιλότους ήταν μια αύξηση μισθών κατά 4,4% σε δύο δόσεις, και ένα εφάπαξ ισότιμο με σχεδόν δύο μισθούς (1,8 μήνες). Η ένωση ζητά μια μέση ετήσια αύξηση μισθού της τάξης του 3,7% για τους 5.400 πιλότους, για μια πενταετία που ξεκινά από το 2012.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ