Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότεροι από 4.000 άμαχοι εγκατέλειψαν σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών το ανταρτοκρατούμενο τμήμα της συριακής πόλης Χαλέπι, μπροστά στην ταχεία προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Από τη νύχτα, σχεδόν 1.700 άμαχοι έφυγαν προς τις περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις την ώρα που περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην κουρδική συνοικία Σέιχ Μαγκσούντ» ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σήμερα.

Νωρίτερα σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο είχε κάνει λόγο για έναν αριθμό άνω των 500 αμάχων που έφυγαν από το ανατολικό Χαλέπι προς τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της πόλης.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα δύο επιπλέον συνοικίες που μέχρι πρότινος ήλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι, μετά την ανάκτηση χθες της μεγαλύτερης συνοικίας του τομέα, έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο του Τζαμπάλ Μπαντρό, κατόπιν του Μπααντίν», δύο συνοικιών που γειτνιάζουν με το Μασάκεν Χανάνο το οποίο ανακατέλαβαν χθες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στην στρατηγικής σημασίας συνοικία Σαχούρ, η ανάκτηση του ελέγχου της οποίας θα επιτρέψει στον συριακό στρατό να κόψει στα δύο το ανατολικό Χαλέπι.

Επομένως, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακαταλάβει τρεις συνοικίες σε διάστημα 24 ωρών, την 13η ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησε την 15η Οκτωβρίου με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του ανταρτοκρατούμενου τομέα του Χαλεπιού.

«Η ταχεία πρόοδος που καταγράφει ο συριακός στρατός οφείλεται στην στρατηγική επίθεσης που ακολουθεί στο ανατολικό Χαλέπι, εναντίον πολλών μετώπων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τις δυνάμεις των ανταρτών» εξήγησε ο Ραχμάν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ