Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Κάτοικοι της Τασμανίας μας δείχνουν τις μαγευτικές φωτογραφίες από το Νότιο Σέλας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Οκτώβρη, ο ουρανός πάνω από την Τασμανία, ένα απομακρυσμένο νησί ανοιχτά της νοτίου Αυστραλίας, μας χάρισε ένα μαγευτικό υπερθέαμα. Μάλλον έχετε ακούσει για το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis όπως είναι η επιστημονική του ονομασία), μια εκθαμβωτική πανδαισία χρωμάτων που βάζουν φωτιά στον ουρανό του Αρκτικού Κύκλου.

Ξέρατε όμως ότι υπάρχει επίσης και το Νότιο Σέλας (Aurora Australis); Όπως ακριβώς και ο Βόρειος «αδελφός» του, το Νότιο Σέλας εμφανίζεται όταν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια των ηλιακών ανέμων εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και αλληλοεπιδρούν με αέρια που βρίσκονται σε αυτήν.

Και ακριβώς όπως το Βόρειο Σέλας, έτσι και το Νότιο προσφέρει ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός στον νυχτερινό ουρανό. Αλλά το Νότιο Σέλας, όπως λέει και το όνομα του, εμφανίζεται μόνο στον Ανταρκτικό κύκλο κάτι που το κάνει ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο απλούστατα διότι δεν υπάρχουν και πολλά κατοικήσιμα μέρη κοντά στην Ανταρκτική.

Παρόλα αυτά, οι συνθήκες στη Τασμανία και τη νότια Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα ήταν σχεδόν τέλειες και οι κάτοικοι μπόρεσαν να δουν και να φωτογραφίσουν αυτό το υπέροχο θέαμα. Παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες που ανέβασαν στο instagram.

First encounter with aurora australis. a faint one tho ? #auroraaustralis

A photo posted by Shafwan Nordin (@shfwn) on

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ