Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Αυξάνεται ο μισθός της Μέρκελ και φτάνει τα 18.820 ευρώ το μήνα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να δοθεί αύξηση μισθών στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία είχαν παραιτηθεί το 2012 από την αύξηση του μισθού τους, σε δύο φάσεις.

Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και τα μέλη της κυβέρνησής της θα πάρουν αύξηση. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο μισθός τους θα αυξηθεί αναδρομικά από το Μάρτιο κατά 2,2% και κατά 2,35% το Φεβρουάριο του 2017. Την απόφαση αυτή θα λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Berlinr Kurier.

Έως το 2012 οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είχαν παραιτηθεί από τις προβλεπόμενες αυξήσεις. Την σχετική απόφαση για την αύξηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, αυξάνεται συνεπώς ο μισθός της καγκελαρίου κατά 830 ευρώ συνολικά, και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ το μήνα. Επίσης οι υπουργοί που είναι παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, και των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα, θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω.

Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ το μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία, κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το κοινοβούλιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ