Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Καναδάς: Ανοιχτό παράθυρο Τριντό για 4η δόση – Υπάρχουν αρκετά εμβόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Παράθυρο» για τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό άφησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους Καναδούς που μπορούν να εμβολιαστούν ώστε να λάβουν αναμνηστική δόση, αλλά και τέταρτη δόση του σκευάσματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Τριντό έκανε την παραπάνω δήλωση σε επικοινωνία που είχε με τους τοπικούς πρωθυπουργούς καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών εξαιτίας της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο ίδιος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 140 εκατομμύρια rapid tests στις επαρχίες και στα εδάφη της χώρας μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Αυτό τον μήνα ο Καναδάς κατέρριψε το ημερήσιο ρεκόρ μεγαλύτερου αριθμού νοσηλευομένων με COVID-19. Την περασμένη Παρασκευή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα νέα ημερήσια κρούσματα ήταν κατά 65% περισσότερα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα απειλώντας το σύστημα υγείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου το 87,3% των Καναδών ηλικίας άνω των 12 ετών είχε εμβολιαστεί με δύο δόσεις, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού για τα παιδιά από 5 ως 12 ετών ήταν μόλις 1,3%.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ