Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Κύπρος: Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Βασιλικό – Τοξικοί καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε αποθήκη εναλλακτικών καυσίμων, στα τσιμεντοποιεία Βασιλικού, στην Κύπρο. Μαύροι καπνοί έχουν «πνίξει» την περιοχή, με τις αρχές να κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιοριστούν στα σπίτια τους για να μην εισπνέουν τα τοξικά υλικά που καίγονται. 

Η φωτιά, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, είναι διαχειρίσιμη και στα τσιμεντοποιεία Βασιλικού οι δυνάμεις για την κατάσβεσή της έχουν ενισχυθεί. Από την Επαρχία Λάρνακας επιχειρεί και όχημα αφρού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι μπορεί να προκάλεσε την φωτιά στην αποθήκη καυσίμων. Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική, καίγεται σκόνη πολυουρεθάνης συσκευασμένη σε σακούλες και έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, έκκληση προς τους κατοίκους απευθύνει ο κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά ώστε να μην πλησιάζουν το σημείο και να περιοριστούν στα σπίτια τους. «Παρακαλούμε τους πολίτες να περιοριστούν ώστε να μην αναπνέουν αυτά τα τοξικά που καίγονται καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία. Επίσης να μην πλησιάζουν την περιοχή», είπε στο Cyprus Times.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ