Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Νέες αποκαλύψεις για το κορονοπάρτι της Downing Street εν μέσω lockdown

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέες αποκαλύψεις για το κορονοπάρτι της Downing Street φέρνει στο φως το τηλεοπτικό δίκτυο ITV με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Έτσι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τον Μπόρις Τζόνσον. 

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις οι καλεσμένοι στον κήπο του πρωθυπουργικού γραφείου στο πρώτο lockdown στις 20 Μαΐου 2020 δεν ήταν 30 αλλά τουλάχιστον 100! Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του παρότι ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει αν ήταν παρών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα μετά τις εκτεταμένες αναφορές για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Το ITV αποκάλυψε ένα email, το οποίο ήταν ένα είδος πρόσκλησης για το κορονοπάρτι με την επισήμανση ότι ανέφερε πως θα υπήρχαν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Όμως, η λεπτομέρεια είναι ότι η πρόσκληση γινόταν εν μέσω αυστηρού lockdown με σκληρούς περιορισμούς. Δώδεκα ημέρες μετά το κορονοπάρτι στην Downing Street, την 1η Ιουνίου άρχισαν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην Αγγλία και επιτρεπόταν η συγκέντρωση σε εξωτερικό χώρο μέχρι έξι άτομα!

Ο υπουργός Υγείας Edward Argar δήλωσε στο BBC ότι κατανοεί τον θυμό, την θλίψη και την οργή που νιώθουν κάποιοι ακούγοντάς τα όλα αυτά. Το πρωθυπουργικό γραφείο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις νέες αποκαλύψεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ