Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Βραζιλία: Η γαρίδα σύμβολο αντίστασης κατά του Ζαΐχ Μπολσονάρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαμός γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Βραζιλία από τη στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας, νοσηλεύτηκε επειδή δεν μάσησε αρκετά μια γαρίδα.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο νοσηλεύτηκε στο Σάο Πάολο, την περασμένη εβδομάδα, για δύο ημέρες, μετά από εντερική απόφραξη, η οποία τον ανάγκασε να διακόψει τις διακοπές του. Ο χειρουργός Antonio Luiz Macedo που τον εξέτασε απέδωσε το συμβάν σε «γαρίδες που δεν μάσησε καλά».

Ο γιατρός έδωσε απίστευτες λεπτομέρειες σε συνέντευξη τύπου για τη θεραπεία που πρέπει στο εξής να ακολουθεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας: να μασάει καλά, να ακολουθεί δίαιτα και να περπατάει μετά τα γεύματα. Είναι η 7η φορά που ο πρόεδρος της Βραζιλίας, 66 ετών, νοσηλεύεται για επιπλοκές του εντέρου και έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις λόγω του μαχαιρώματος στην κοιλιά που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης το 2018.

Τον Ιούλιο του 2021 είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Vila Nova Star εξαιτίας εντερικής απόφραξης, ενώ υποφέρει επί χρόνια από λόξυγγα.

https://twitter.com/GilsonCBaixa/status/1479102740219396097?t=UOB4xbyJ4o7UqdvczCdlCA&s=19

Το σχόλιο του γιατρού για «γαρίδα που δεν μάσησε καλά» έγινε αμέσως στόχος στα social media και οι γαρίδες έγιναν σύμβολο αντίστασης απέναντι στον ακροδεξιό αντιεμβολιαστή πρόεδρο.

Ο Μπολσονάρου έχει φροντίσει να προκαλέσει την οργή του λαού,  καθώς πρόσφατα φιγούραρε σε όλα τα ρεπορτάζ να κάνει θαλάσσιο σκι στην περιοχή Σάντα Καταρίνα. Την ίδια ώρα,  καταστροφικές πλημμύρες στην Μπαχία προκάλεσαν 26 θανάτους και 815.000 κάτοικοι έχασαν το σπίτι τους, ενώ ο Μπολσονάρου αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις διακοπές του για να επισκεφθεί την περιοχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ