Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Αφγανιστάν: Η συγκινητική ιστορία ενός βρέφους που χάθηκε στο χάος του αεροδρομίου για 5 μήνες – Η επανένωση με την οικογένειά του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας οδηγός ταξί εντόπισε παρατημένο ένα βρέφος. Χρειάστηκαν πέντε μήνες, για το μωρό που είχε χαθεί μέσα στο χάος που επικράτησε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, για να ξαναβρεί την οικογένειά του! 

Στις 19 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ επικρατούσε χάος, με χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, φοβούμενοι την επόμενη μέρα της επιστροφής των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Ο Σοχάιλ Αχμάντι, το βρέφος που τότε ήταν μόλις 2 μηνών δόθηκε σε έναν ξένο στρατιώτη για να σωθεί. Από τότε εξαφανίστηκε.

Παρά τις πολλές προσπάθειες, ο Μίρζα Αλί Αχμάντι δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον γιο του. Επί τρεις ημέρες ο πατέρας αναζητούσε το παιδί του στο γεμάτο αεροδρόμιο. Ένας οδηγός ταξί, ο Χάμιντ Σάφι, ήταν αυτός που βρήκε το μωρό να κλαίει, εγκαταλελειμμένο στο πάτωμα του αεροδρομίου.

Η προσωρινή οικογένεια του Σοχαίλ

«Τον πήγα σε γυναίκες για να τον θηλάσουν, χωρίς επιτυχία. Συνέχισα να αναζητώ την οικογένειά του», δήλωσε ο 29χρονος άνδρας που είχε πάει στο αεροδρόμιο για να αφήσει τον αδελφό του, ο οποίος έφυγε από το Αφγανιστάν. «Τότε πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου και πήρα το μωρό στο σπίτι».

Το ζευγάρι επιμένει ότι εξακολούθησε να αναζητά μάταια την οικογένεια του μωρού. Το ονόμασαν Μοχάμαντ Άμπεντ. «Αν δεν είχαμε βρει την οικογένειά του, θα το προστατεύαμε και θα το μεγαλώναμε σαν δικό μας παιδί», διαβεβαιώνει ο Χάμιντ Σάφι.

«Αισθανόμουν υπεύθυνη για αυτόν, σα να ήμουν μητέρα του», εξηγεί η 27χρονη Φατίμα Σάφι. «Συνήθιζε να ξυπνά συχνά τη νύχτα (…) Τώρα όταν ξυπνάω δεν είναι εκεί και κλαίω». Και ο σύζυγός της παραδέχθηκε ότι ήταν «δύσκολο» να δώσουν το μωρό στον παππού του.

Χθες Κυριακή, ο παππούς του Σοχάιλ, ο Μίρζα Μοχάμεντ Κασέμι, κάλεσε την οικογένεια Σάφι στο σπίτι του στην Καμπούλ για να περάσουν λίγο χρόνο με το μωρό. «Τον φρόντιζαν πέντε μήνες και έχουν δεθεί μαζί του», σημειώνει.

Μέχρι ο Σοχάιλ να πάει στις ΗΠΑ για να επανενωθεί με τους γονείς του, θα τον φροντίζει η θεία του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ