Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Βάνδαλοι κοκκίνισαν τους βράχους λευκής μάργας στο Ριαλμόντε της Ιταλίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βάνδαλοι κατέστρεψαν ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ιταλίας το Ριαλμόντε αλλά ευτυχώς, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ζημιές φαίνεται να είναι προσωρινές. Οι διάσημοι βράχοι λευκής μάργας βάφτηκαν με ένα μείγμα νερού και κόκκινης σκόνης γύψου τη νύχτα μεταξύ 7ης και 8ης Γενάρη.

Ο λευκός ασβεστολιθικός βράχος σχηματίζεται σε σχήμα σκάλας και μεταφράζεται στα αγγλικά ως «Τουρκικά Σκαλοπάτια» ή «Σκάλες των Τούρκων». Η Σκάλα των Τούρκων είχε βρεθεί μάλιστα στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του δήμου του Ριαλμόντε και ενός τοπικού ιδιοκτήτη γης, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί εισαγγελείς να καταλάβουν τον έλεγχο του χώρου τον Φεβρουάριο του 2020.

Τα τελευταία χρόνια οι βράχοι έχουν υποστεί καταστροφή από τη φυσική διάβρωση και την κλοπή βράχων από τους τουρίστες, εν μέσω ισχυρισμών για κακή περιβαλλοντική διατήρηση της τοποθεσίας. Τεχνικοί κι εθελοντές έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για ν΄ αφαιρέσουν κόκκινους λεκέδες από την παραμορφωμένη Scala dei Turchi (Σκάλα των Τούρκων) στο Realmonte.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι λόγω των νερών στον βράχο μέρος του χρώματος ήδη έχει σβήσει κι αυτό χαροποιεί τους Ιταλούς, που εκτιμούν, πως η ζημιά θα είναι προσωρινή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ