Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Έξω φρενών οι Αυστραλοί με τ΄άκυρα τεστ Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιλιάδες Αυστραλοί, κάτοικοι της Βικτώρια, πιθανόν κι Έλληνες ομογενείς, που πέρασαν χρόνο στις ουρές για τεστ Covid PCR έχουν ενημερωθεί ότι τα δείγματά τους είναι πλέον άκυρα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 2.301 κάτοικοι της Αυστραλίας, έχουν νοσήσει 684.227.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης από την Αυστραλία, οι δοκιμές σε 54 βικτοριανές κλινικές σταμάτησαν λόγω του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων που έκαναν ουρές. Ο χρόνος αναμονής αυξήθηκε σε έξι ώρες και οι σωροί από μη επεξεργασμένα επιχρίσματα άρχισαν να κατακλύζουν το προσωπικό των εργαστηρίων.

Το γεγονός προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια κι αντί να πάρουν το βάρος επάνω τους οι αρμόδιοι τόνιζαν στους απογοητευμένους κατοίκους της Μελβούρνης ότι θα έπρεπε απλώς να «υποθέσουν ότι είναι θετικοί», εάν έχουν συμπτώματα.

Στην Αυστραλία υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τεστ, διότι μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, η μετάδοση του στελέχους Omicron έφτασε σε ύψη ρεκόρ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρχονται σε 72.357, χωρίς να συνυπολογιστεί τι έγινε με όσους θα μπορούσαν να έχουν νοσήσει αλλά το τεστ τους βγήκε άκυρο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ