Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Γράμμα στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παραδόθηκε 76 χρόνια μετά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αμερικανός στρατιώτης John Gonsalves έγραψε στη μητέρα του όταν υπηρετούσε στη Γερμανία το 1945. Το γράμμα όμως παραδόθηκε με καθυστέρηση 76 χρόνων. 

Ο λοχίας John Gonsalves, 22 ετών τότε, έγραψε στη μητέρα του τον Δεκέμβριο του 1945 μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επιστολή έμεινε κλειστή για περισσότερα από 75 χρόνια,  προτού βρεθεί σε κέντρο διανομής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στο Πίτσμπουργκ.

Η επιστολή του στρατιώτη

«Αγαπημένη μου μαμά, έλαβα άλλο ένα γράμμα από σένα σήμερα και χάρηκα που άκουσα ότι όλα είναι εντάξει», αναφέρει ο στρατιώτης στο γράμμα του. «Όσο για εμένα, είμαι καλά αλλά το φαγητό είναι άθλιο τις περισσότερες φορές». «Με αγάπη και φιλιά, ο γιος σου Τζόνι. Θα σε δω σύντομα, ελπίζω», κατέληγε η επιστολή.

Ο Gonsalves πέθανε το 2015. Είχε πεθάνει και η μητέρα του. Αλλά η αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία βρήκε μια διεύθυνση για τη χήρα του, Angelina, την οποία ο στρατιώτης γνώρισε πέντε χρόνια αφότου έστειλε το γράμμα.

Μαζί με το γράμμα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έστειλαν και δική τους επιστολή, λέγοντας ότι η παράδοση του γράμματος ήταν υψίστης σημασίας για αυτούς.

«Για φαντάσου! Εβδομήντα έξι χρόνια! Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε η Angelina Gonsalves στο WFXT-TV. Η 89χρονη πέρασε τις γιορτές χωρίς τον σύζυγό της, αλλά με την επιστολή αυτή ήταν σαν να τον είχε κοντά της.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ