Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Το 5% των ασθενών που νοσηλεύονται διαθέτει πλαστό υγειονομικό πιστοποιητικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι «το 5% των ασθενών που νοσηλεύονται» με COVID-19 στη Γαλλία διαθέτει πλαστό υγειονομικό πιστοποιητικό και δεν έχει εμβολιαστεί.

«Το πλαστό πάσο σκοτώνει, αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της άκρας αριστεράς, οι οποίοι απέρριπταν ενίσχυση των κυρώσεων στην περίπτωση απάτης, στο πλαίσιο της εξέτασης του νομοσχεδίου για την θέσπιση του εμβολιαστικού πάσου.

Η κατοχή πλαστού πιστοποιητικού θα μπορεί πλέον βάσει του σχεδίου νόμου να τιμωρείται με ποινή κάθειρξης πέντε ετών και την καταβολή προστίμου 75.000 ευρώ. Η προσκόμιση πιστοποιητικού που ανήκει σε άλλο πρόσωπο ή η διαβίβαση πιστοποιητικού σε άλλον με σκοπό τη δόλια χρήση του θα τιμωρείται με κατ’αποκοπήν πρόστιμο 1.000 ευρώ, έναντι 135 ευρώ σήμερα.

Οι βουλευτές υιοθέτησαν επίσης κυβερνητική τροπολογία όσον αφορά τη «μεταμέλεια»: οι κάτοχοι πλαστών πιστοποιητικών δεν θα υφίστανται κυρώσεις αν κάνουν μια πρώτη δόση εμβολίου εντός 30 ημερών από την διάπραξη της παράβασης.

Οι Γάλλοι για αρκετούς μήνες υποχρεούνται να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ για να μπορούν να μπουν σε μέρη όπως οι κινηματογράφοι και οι καφετέριες και να χρησιμοποιούν τρένα. Ωστόσο με την αύξηση των λοιμώξεων με το στέλεχος Δέλτα και το στέλεχος Όμικρον του νέου κορονοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει την επιλογή του τεστ στο νέο νομοσχέδιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ