Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Βρετανία: Σταματά τα μοριακά τεστ στους ασυμπτωματικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σταματούν τα PCR για όσους δεν έχουν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα.

Ο νέος κανόνας θα ισχύσει από τις 11 Ιανουαρίου και θα επανεξεταστεί μόνο όταν το ποσοστό των πολιτών που πάσχουν από Covid-19 στην Αγγλία πέσει κάτω από το 1%. Σήμερα το ποσοστό κυμαίνεται γύρω στο 4%, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Οι νέες οδηγίες

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας, όσοι είναι θετικοί σε rapid test θα πρέπει να το αναφέρουν στον κυβερνητικό δικτυακό τόπο gov.uk και να τεθούν αμέσως σε αυτοαπομόνωση. Αν δεν έχουν συμπτώματα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε εξέταση PCR όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για όλα τα κρούσματα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έρχεται σε επαφή με όλα τα κρούσματα για την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Όλα τα κρούσματα θα πρέπει να απομονώνονται για επτά ημέρες από το αρχικό θετικό τεστ, εφόσον έχουν δύο αρνητικά rapid test με μεσοδιάστημα 24 ωρών.

Λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον, το Ισραήλ επίσης αναθεώρησε την πολιτική καραντίνας και ανακοίνωσε ότι τα PCR θα χρησιμοποιούνται μόνο στους 60 και άνω και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Την Δευτέρα, το ελληνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι με θετικό rapid test δεν χρειάζεται να υποβάλλονται και σε PCR.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ